tirsdag 24. november 2009

Oppstart

Ser at det er behov for en del ekstrautstyr for å få til detta fullt ut... Ideelt burde jeg hatt meg en Excalibur Dehydrator med 5 brett. Denne brukes til å tørke maten lenge over svak varme for å beholde mest mulig av næringen i maten. Til brød, kjeks og kakebunner. Men i første omgang tenkte jeg at jeg skulle prøve å bruke ovnen min. Den begynner på 50gr. Celsius. Mange av rettene skal tørkes på 62– eller 46gr C.
Det som nok er smart å kjøpe er Paraflexx bakeunderlag. Det skal hindre at den flytende massen ikke renner over ;o) Og så en Nøttemelkpose for den kan brukes til både å sile nøttemelk og til å lage spirer i :o)

Har i ettertid forsøkt meg på mandelmelk - anbefales å lage den samme dag som den skal brukes. Fikk fort en annen smak. Lagde den på kvelden og allerede formiddagen etter var smaken forandret. Ble oppbevart i lukket plast-mugge (Tupperware).

-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar